Tankar om dressyren!
Efter en vinter med MASSOR av dressyrslip hade jag förväntat mig att Herkules skulle prestera ännu bättre än i höstas på dressyrtävlingarna. Ni som kanske har gått in och kikat på våra resultat under våren har garanterat sett att så inte är fallet! Det var väldigt jobbigt i början, liksom nej ritterna var inte perfekta, men jag hade ändå en relativt bra känsla efter de flesta ritter, trots att resultatet visade helt annorlunda. Ni fattar känslan, att inte veta vad som är felet - "vi har ju tränat såå mycket och utvecklats massor, hur kan det här hända?".
 
Efter att att ha tittat igenom filmer från säsongens dressyrer, bollat idéer med tränare och verkligen försökt utvärdera vad det är som har gjort att vi har presterat sämre i år än förra året så känns det äntligen som att vi är på rätt spår!
 
Under vintern har vi fokuserat massor på att stärka Herkules och få honom kvickare och mer framme för skänkeln - det var liksom de stora grundstenarna som vi saknade och verkligen behövde. Träningen gav verkligen resultat, Herkules har blivit grymt mycket starkare och har ett helt annat register både framåt och tillbaka än han hade i höstas. Och jag har utvecklats galet mycket som ryttare! MEN, under tiden vi fokuserade på att få dessa grunder att sitta tappade jag fokuset på Herkules dressyrform, den formen vi brukade ha på dressyrtävlingarna. Eftersom att det inte var vart huvudet var som var i fokus, utan bakbenen och kvickheten så började jag rida i en högre form än jag gjort tidigare, vilket jag tror att är det som har dragit ner våra poäng.
 
De senaste ridpassen har vi tränat i en djupare form igen, men vi behöver nog några veckor på oss för att hitta stadigheten och arbetet i den igen. Eller snarare, JAG, behöver ett par veckor haha! Herkules är i grunden så mycket starkare än tidigare att han inte har några problem med det, det är bara jag som behöver hitta de där knapparna igen.
 
Jag hoppas och tror verkligen att vi är på rätt spår nu, vilket känns jättebra! Är mer taggad på dressyrträningar än någonsin, det finns inget bättre än när man känner hur det släpper lite mer för varje dag som går!
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like