P80, P90?
Denna helg är jag och Herkules anmälda till fälttävlan i Botkyrka, det blir vår tredje terrängstart i år (och alltså den tredje på över ett och ett halvt år). Herkules har nollat båda P80 vi har ridit i år, han har hoppat alla typhinder och gjort hela terrängmomentet hur lätt som helst i både starterna.
 
I helgen är vi alltså anmälda till ännu en P80, men jag börjar fundera på ett klassbyte till P90. Å ena sidan skulle det vara roligt att komma upp på P90 igen då jag vet att han egentligen inte ska ha några problem med det och det känns onödigt att harva runt i P80 som har känts plättlätt, samt att vi eventuellt skulle kunna sätta kvalet till stil-SM i höst. Men å andra sidan så HAR vi faktiskt bara ridit två terrängträningar och två tävlingar på ett och ett halvt år, och planen var att vi inte skulle stressa med tanke på att vi har "lagt ner satsningen" (iaf med att klättra i klasserna i fälttävlan) med Herkules och jag har valt att ha kvar honom i år bara för att ha roligt. Vi skulle kanske behöva hoppa på några till vatten och någon till terrängträning på en annan bana först för att få upp självförtroendet ännu lite mer innan vi hoppar en 90. Då har vi ändå två starter på oss att sätta en felfri 90 innan stil-SM.
 
I kväll ska vi iväg på terrängträning för Anna Fagrell, och efter det har jag bestämt mig för att ta ett beslut!
 
Herkules och jag hoppar P90 i Hofors 2014
 
 
Tove

Rid P90 om du känner dig säker! :) Eller så rider du 80 igen och siktar på rosett, att göra varje delmoment så bra som möjligt för att visa att ni är redo att gå till nästa nivå. Det hade nog jag gjort om jag varit dig, men jag är ju rätt försiktig med att gå upp i klasserna.

Dock vet jag att för storhästarna så är varje klass, ganska maxad och svår för repektive nivå. Banan går upp- och nerför och är allmänt ansträngande för hästarna. Kanske att det är liknande för ponnyklassen!?

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like