Valet med stort V
Tänk, för två år sedan när Herkules och jag gjorde vår första riktiga dressyrstart kände jag mig helt malplacerad. Jag minns att jag sa till mamma efter min ritt på inte alltför bra procent "vad gör vi här egentligen? Det här är inte alls vår grej".
 
På Herkules rygg har jag verkligen fått upp ögonen för det fantastiska med dressyr. Känslan när allt släpper och man blir ett med hästen, den är verkligen helt amazing. Nu är min och Herkules tid tillsammans snart slut och idag, två år efter första dressyrstarten tillsammans sitter jag här med det största beslutet att fatta hittills i min ryttarkarriär. Vill jag rida dressyr, eller vill jag rida fälttävlan på min storhäst?
 
Att köpa en häst som går som tåget i terrängen men som har massor av jobb kvar i dressyren (som vi hela tiden planerat), är det verkligen det jag vill? Fast å andra sidan, släppa terrängen och bara rida dressyr? Är DET det jag vill? Jag måste ju fortfarande ha i bakhuvudet att jag har en större bakgrund och större kunskaper inom terräng och fälttävlan än inom ren dressyr. Men å andra sidan är jag övertygad om att man kan utvecklas hur mycket man vill i vilken gren som helst, bara man brinner för det.
 
Jag längtar efter nystarten på stor häst. Att hitta en häst som är en perfect match för just mig. Jag vill att min stor häst ska ha stor potential i den grenen jag vill rida. Väljer jag fälttävlan har jag som långsiktigt mål (inom några år) att rida tvåstjärnigt, och väljer jag dressyr är målet att inom några år rida MSV-klasser. En grym fälttävlanshäst lämpar sig oftast inte för de högre klasserna i dressyr och tvärt om. Jag vill ha en häst som lämpar sig för just den grenen jag ska göra en helhjärtad satsning på, och då är det i många fall svårt att kombinera. Just därför måste jag ta beslutet om jag vill rida fälttävlan eller dressyr.
 
Att göra det här valet känns otroligt roligt och spännande, men samtidigt väldigt avgörande. Det jag väljer nu är den satsningen jag kommer göra de närmsta åren. Väljer jag fälttävlan kommer jag leva och andas fälttävlan och tvärt om. Hästar och tävling är ju inte en hobby för mig, det är verkligen en livsstil. Med andra ord har jag några veckor med ordentliga funderingar framför mig innan jag kommer fram till ett beslut!
 
 
 
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like