Bad, terräng o provridning!

För ett par år sedan, innan vi köpte Herkules, var jag och mamma jättesugna på att åka hit till Irland för att prova en skimmel som heter Flowerhill Izzy. Henne fick jag rida på första terrängpasset idag! Grymt rolig häst, det var verkligen full fart och lägga sig i så litr som möjligt så skötte hon allt galant! Hon hade en så rolig stil, hon galopperade och hoppade med huvudet jättelågt, nästsn i rak linje med ryggen, haha! Försökte "plocka upp" henne i början, men det verkade som att hennes egna stil var det som funkade bäst för henne!

Andra ridpasset fick jag rida en av hästarna vi kollar lite extra på igen. Samma som jag red i terrängen idag. Kände att jag ville känna på den en gång till för att kunna bilda en rättvisare åsikt. Spännande va? Som sagt, kommer berätta mer sen!

Efter terrängpassen fick vi ta ut ponnyerna, jag red en jättego skimmel som heter Rosie, på en tur som avslutades med bad i vattnet vid terrängbanan (trots att det bara var 14 grader ute)!

Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Hunting & XC

Igår satt jag i sadeln i stort sätt hela dagen!

Morgonen började med ett terrängpass då jag fick rida fantastiska Holly igen. Shit vilken häst alltså! Vi gjorde lite repetition från tisdagens pass med upphopp, nedhopp och trappor.

Efter terrängpasset var det JAKT! Grymt kul att få testa, det är ju verkligen typiskt irländskt. Massvis med hundar och full galopp över fälten. Hur kul som helst!

Jag red även ett dressyrpass på en av hästarna Oliver tyckte jag skulle prova. En häst med mycket potential! Sista terrängpasset red jag på den andra hästen vi kikar lite extra på. Superhärlig och gick på allt. Kommer berätta mer om detta senare!

Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Dags för mer terräng!

Godmorgon! Här på Irland är klockan nio och vi har precis kommit tillbaka från frukosten. Kvart i tio ska vi ut till stallet för att få en häst och sedan väntar första terrängpasset för idag!

Idag ska jag, förutom träningarna, även prova en häst som Oliver (som har Flowerhill) tror att ska passa mig. Det ska bli grymt spännande!

Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
FIRST DAY

Idag har vi haft en underbar dag här på Flowerhill! Två grymma terrängpass, ett på morgonen och ett på eftermiddagen.

Första passet red jag en STOR skimmel som heter Mal. Han var en riktig klippa, gick på allt, men lite stor och lång för mig. Vi mjukstartade lite med att hoppa olika typhinder och känna oss för lite första passet.

Andra passet red jag Holly, som jag verkligen tyckte att var FANTASTISK! Har aldrig ridit en så härlig häst i terrängen. Vår tränare sa att jag sken som en sol, haha! Het och sög verkligen tag i alla hinder men samtidigt lyhörd. Hoppade stock upp och ner i vatten, trappa ner i vatten smalhinder på linje osv och hon gick på allt med världens självförtroende. Grym häst verkligen!

Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
FLOWERHILL

Hello! Vi landade i Dublin på eftermiddagen och var på Flowerhill, Ballinasloe ungefär vid sex tiden!

Ridningen får vänta till i morgon, men mamma och jag har spenderat timmar med att gå rund på gården och hälsa på hästarna i det vackra vädret. Finns verkligen MÄNGDER av hästar i alla färger och former!

Är grymt taggad på morgonens ridpass, och framförallt ska det bli jättespännande att se vilken häst jag får rida. Känner mig som man gjorde som liten när man skulle få veta vilken ridskolehäst man skulle få på lektionen, haha!

Flowerhill är verkligen fantastiskt vackert! Det är ett gammalt edwardianskt gods (= drömmen för mig som älskar allt gammalt och vackert haha) och det har verkligen charm!

Tyvärr vill inte blogg.se appen sammarbeta med mig, så bilder får vänta till imorgon!

Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg