RESULTAT - P80 MANTORP
DRESSYR: Dressyren i Mantorp var verkligen under all kritik för mig och Herkules! Han kändes superfin på framridningen och grundformen var bra även inne på banan, men vi lyckades göra riktigt stora missar i typ ALLA moment hela dressyrprogrammet igenom. Liksom hur är det ens möjligt, haha?
När Herkules är lösgjod blir han grymt känslig för vikthjälper, och jag hade problem hela förr-förra året med att han trodde att jag bad honom att sakta av så fort jag lutade mig minsta lilla bakåt. Därför måste jag ha MASSOR av ben till exempel i övergångar från mellangalopp till arbetsgalopp. Detta missade jag på (trots att jag försökte) och Herkules gjorde halter/avbrott i flera moment (typ fem gånger), vilket var väldigt synd då resten av momentet var bra men såklart drogs ner massor av plötsliga avbrott. Försökte motverka att han skulle bryta av vilket ledde till att det blev hafsigt och ridvägarna och allt blev slarviga då jag fokuserade på att få fram honom.
 
Resultatet blev 65 straff = 56,7 %, alltså mycket sämre än jag vet att Herkules egentligen kan. Väljer att släppa dressyren och till nästa gång slipa programmet om och om igen så att momenten sitter och sådana missar kan undvikas!
 
BANHOPPNING: Banhoppningen gick som väntat utan problem, Herkules skötte sig superbra och vi nollade med en bra känsla!
 
TERRÄNG: Terrängen gick SÅ mycket bättre än förväntat! Som jag tidigare har berättat så har ju Herkules bara gått en terrängträning (och bara galopperat över ett fält typ en gång förutom då) på ett och ett halvt år och blir nu GALET taggad så fort han kommer ut på en terrängbana. Jag hade förväntat mig att han skulle flyga hit och dit och bocka och sparka bakut som på terrängträningen och även lite grann på framhoppningen till terrängen. 
 
På grund at detta valde jag att rida väldigt lungt i terrängen, utan något fokus på tiden. Bröt till och med av till trav två gånger för att känna att kontrollen fanns där. Med andra ord red jag terrängen i utbildningssyfte, vilket resulterade i massa tidsfel. Herukles skötte sig verkligen bättre än jag någonsin vågat hoppas! Han var inte alls så hetsig som jag förväntat mig och även om han var lite spänd så känner jag att jag kan galoppera på mer nästa gång!
 
På hinder var Herkules verkligen KLOCKREN banan igenom! Ingen tvekan på någonting, inte ens nedhopp i vatten trots att han inte gått på det på över ett och ett halvt år. Han har ett helt annat flyt i sina språng än tidigare och det finns ingen tvekan på något typhinder!
 
Är otroligt nöjd med helgens resultat och det känns väldigt bra inför framtida tävlingar!
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like