Mina bästa tips för fin hy!
Hudvård är a och o i min skönhetsrutin, en välvårdad och fin hy gör ju sminkrutinen till vardags så otroligt mycket lättare! Brukar säga att produkter till mitt ansikte är mina viktigaste investeringar, ansiktet ger ju alltid det första intrycket!
 
♥ Tvätta ALLTID ansiktet!
Det spelar ingen roll om klockan är tre på natten eller om jag är sjuk, jag tvättar alltid, alltid, alltid mitt ansikte på kvällen. Jag använder Acnicyl cleanser att göra rent ansiktet med och sedan Acnicyl cream efter att ansiktet är rengjort!
 
♥ Återfukta!
När jag var yngre gjorde jag misstaget att torka ut ansiktet då jag tänkte att det skulle bli mindre oljigt då. Don't do this, haha! Det ger nämnligen motsatt effekt då ansiktet producerar mer olja för att återfukta ansiktet själv = mer finnar och pormaskar. Jag använder Visibly clear ansiktskräm från Neutrogena och den är verkligen helt fantastisk! Den täpper inte igen porer och innehåller inte någon olja, vilket är superviktigt!
 
♥ Låt hyn vila! 
Om du inte ska göra något särskilt en dag, låt hyn vila från allt smink! Det gör verkligen mer än man kan föreställa sig! Min nödlösning när hyn känns katastrofal är att vila helt från primer, foundation, puder, concealer osv. I höstas var min hy fruktansvärd, och då hade jag bara concealer under ögonen, mascara och lite rouge i ca en månad och detta gjorde verkligen underverk! Min hy var HELT fri från finnar och pormaskar efteråt och nu när jag sminkar mig som vanligt igen håller den sig fortfarande relativt ren. Det är värt att känna sig lite obekväm utan något som täcker finnarna i ett par dagar, så fort de försvinner så blir ju hyn finare än någonsin även utan smink över!
 
♥ Använda bra produkter! 
Som tidigare nämnt är ansiktet enligt mig den viktigaste investeringen och det är helt klart värt att lägga några kronor extra på bra smink som inte förstör din hy! Bare minerals foundation är fantastisk och jag upplever att min hy har blivit mycket bättre sedan jag började använda den istället för budgetprodukter.
 
 
 
Rebecka

Ett annat tips är Body Shops BB cream. Den känns naturligare än alla foundations jag har provat och min hy är _finare_ dagen efter jag har haft den på. Tillsammans med deras puder är det den bästa investeringen jag gjort! (förutom min älskade dressyrsadel, haha)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like