Boost Yourself
Grunden till lycka har för mig alltid vart att älska och känna mig trygg i mig själv! Jag tror att det är en viktig nyckel till all typ av framgång i livet, den som älskar sig själv har ett stort försprång både i det vardagliga livet, i arbetssituationer, idrotter eller i vad man än tar sig för. Att känna sig helt nöjd med sig själv är ju såklart dock lättare sagt än gjort och för många (eller kanske alla vissa dagar) inte alls en självklarhet. Här har ni mina bästa tips som jag använder mig av för att boosta mig själv!
 
♥ Omge dig med människor som får dig att må bra! 
Detta är den, enligt mig, viktigaste punkten på listan, omge dig med vänner som sprider härlig energi och får dig att känna dig som den bästa versionen av dig själv! Vi har nog alla erfarenhet av vänner som pikar, trycker ner en och lägger sig som ett mörkt moln över tillvaron. Bort med sådana vänner! Umgås istället med människor som vill se dig växa som person och tycker att du är helt jäkla awesome no matter what!
 
Min pojkvän är min bästa vän och personliga ego booster! Han är den jag vänder mig till när jag behöver uppmuntran och den jag kan ringa mitt i natten och prata om precis vad som helst om jag skulle behöva det. En sådan vän förtjänar alla!
 
 
 ♥ Learn to love your flaws! 
Komplex är något vi alla har, mer eller mindre. MEN, svagheterna i vårat yttre är faktiskt något vi kan lära oss att älska. Istället för att se det som något som förstör din skönhet, försök se det som något som gör dig unik och olik alla andra! Och dessutom, jag lovar att du inte är ensam med den lilla skavanken du tycker dig ha. Se dig lite nogrannare omkring så lovar jag att du kommer hitta det du har komplex för även hos andra människor som du tycker är vackra! Jag har alltid vart missnöjd med att jag har lite "hooded eyes", men när jag blev lite uppmärksammare märkte jag att till exempel supermodellen Kate Moss (enligt mig en av världens vackraste kvinnor) har ÄNNU mer hooded eyes än vad jag har, och hon är galet vacker trots, eller till med delvis tack vare, det!
 
♥ Dröm!
Ibland kan en stunds dagdrömmeri få mig att känna mig SÅ mycket säkrare och på SÅ mycket bättre humör! Tankar på jorden runt resor, fantastiska resultat på tävlingar eller något liknande ger mig känslan av att jag verkligen har något att jobba för, något som håller humöret och självkänslan uppe när allt känns grått och tråkigt!
 
 
♥ Om du inte är nöjd med din situation - se till att göra något åt det! 
Ibland kan jag komma på mig själv med att må dåligt och ligga och vrida och vända mig natt efter natt på grund av att jag är missnöjd med ett beslut jag har tagit, en förändring som inte blev bra, en vän jag har förlorat kontakten med osv osv, utan att faktiskt göra något åt det. Livet är för kort för att inte göra något åt en situation man inte trivs i, ta istället tag i problemet med en gång, skicka ett SMS och fråga den där vännen om hen vill träffas eller ändra på beslutet du tagit. Så fort man kommer till handling ökan chanserna betydligt för att man istället ska hamna i en sits man älskar istället för den man är missnöjd i och då kommer man må så mycket bättre!
 
 
 
♥ Försök se världen ur en positiv synvinkel! 
Försök att inte hamna i den onda cirkeln av negativa kommentarer och negativ inställning. Se positivt på omvärlden och försök hitta det ljusa i alla situationer. Det kommer ge dig så mycket mer livsglädje, vilket ju naturligt ger bättre självkänsla!
 
♥ Gör något du älskar! 
Ridning, fotboll, skriva, fotografera, you name it! Ta tid i vardagen att göra något som du älskar! Det är ett fantastiskt sätt att ta en paus från alla krav och måsten. Att ha en passion för något och känna att man är bra på det man gör lyfter självförtroendet något obeskrivligt!
 
Ett par timmar i stallet och en galopp över ett öppet fält på min älskade prins gör mig alltid lika pirrig av glädje!
 
 
♥ Lyft någon annan!
Något som ger mig en riktig boost är att vara snäll och hjälpsam mot andra. Att se leendet på någon annans läppar efter att man har gjort något för den personen kan verkligen lysa upp en hel dag och få allt att kännas så mycket bättre!
 
♥ Våga vara dig själv!
Var inte rädd för att sticka ut och inte bara vara en i mängden! Att acceptera sig själv för den man är är så otroligt viktigt, sänk kraven på vad du FÖRVÄNTAS göra och fokusera istället på det du VILL göra, det är det som är viktigt. Ha på dig vad du vill, gör det du vill, våga tro på dig själv och var inte rädd för att göra bort dig! Det kan vara ett svårt steg att ta första gången, men när du väl gör det kommer du inse att dina vänner och människor runt omrking dig accepterar dig precis lika mycket ändå och du kommer få en helt annan trygghet i dig själv! 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like